• home
 • video
 • pas verschenen

  Filipe Luis volgt Diego Costa naar Chelsea

  Filipe Luis verkast naar Chelsea.

  Chelsea en Atletico Madrid blijven zaakjes doen op de transfermarkt. Na Diego Costa ruilt nu ook linksachter Filipe Luis de Spaanse hoofdstad voor Londen. De twee clubs hebben een akkoord over een transfer.

  De 28-jarige Filipe Luis speelde sinds 2010 voor Atletico Madrid. Hij was dit seizoen een vaste waarde in de verdediging van het team dat landskampioen werd en ei zo na de Champions League-finale tegen stadsrivaal Real Madrid won.

  Volgens de Engelse media zou Chelsea 25 miljoen euro op tafel leggen voor de linksback. Dat is de afkoopsom die was opgenomen in het contract van de Braziliaan, die in Londen wel nog de medische testen moet afleggen.

  "Het waren onvergetelijke jaren bij Atletico Madrid. Ik bedank uit de grond van mijn hart alle supporters. Zij hebben mij altijd gesteund", twittert de linksachter.

  Filipe Luis moet bij Chelsea de concurrentie aangaan met de Spanjaard Cesar Azpilicueta, die vorig seizoen Ashley Cole uit de ploeg speelde. Die laatste is intussen transfervrij vertrokken naar de Italiaanse vicekampioen AS Roma.

  In Londen vindt Filipe Luis ook Diego Costa terug. De Braziliaanse Spanjaard, die ook overkomt van Atletico Madrid, zette dinsdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Chelsea.