• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antonio Conte niet langer trainer van Juventus

  Antonio Conte was al drie seizoenen aan de slag bij Juventus.

  Antonio Conte heeft na drie seizoenen een punt gezet achter zijn carrière als trainer van de Italiaanse club Juventus. De breuk komt er door onenigheid over de transferpolitiek. "Dit was een gemeenschappelijke beslissing", zegt Conte op het Twitter-account van Juventus.

  Antonio Conte trainde Juventus al sinds 2011 en de club werd in die periode drie keer kampioen in de Serie A. Het contract van Conte liep nog tot 2015, maar komt nu vroegtijdig ten einde. "Deze beslissing werd door beide partijen samen genomen", zegt Conte.

  Al aan het einde van vorig seizoen waren er geruchten dat Conte zou stoppen als coach van Juventus, maar zo ver kwam het toen niet. Nu hebben meningsverschillen over de transfers toch tot een breuk geleid. "Dit was een gemeenschappelijke beslissing. Dit is niet plotsklaps gebeurd. Hier ging een heel parcours aan vooraf."

  "Ik bedank alle supporters voor de steun tijdens mijn carrière als coach en als speler." Voor zijn trainerscarrière was Conte ook 13 jaar speler bij Juventus.

  De voorzitter van de club, Andrea Agnelli bedankte Conte voor de mooie samenwerking. "Samen hebben wij geschiedenis geschreven. Nu gaan we verder zonder jou."