• home
 • video
 • pas verschenen

  Boeckx: "Lierse bood me een contract aan voor een 18-jarige"

  Boeckx was tussen 2008 en 2014 actief bij AA Gent.

  Frank Boeckx is einde contract bij AA Gent en wil graag naar zijn ex-club Lierse. De onderhandelingen lopen voorlopig niet van een leien dakje. "Ik kreeg een contract van een 18-jarige aangeboden", vertelt Boeckx. "Ik vraag niet veel, maar toch iets meer."

  Frank Boeckx speelde in zijn jonge jaren acht seizoenen voor Lierse. Nu de doelman einde contract is bij AA Gent, wil hij graag terugkeren naar zijn jeugdliefde. "Er is wel wat sentiment gemoeid met deze onderhandelingen. Ik werd gevormd bij Lierse en Stanley Menzo was als kind mijn idool. Mijn kamer hing vol met posters van hem."

  De gesprekken tussen beide partijen leverden wel nog geen akkoord op. "Lierse deed me al een voorstel, maar dat was een contract voor een 18-jarige", vertelt Boeckx in Gazet van Antwerpen. "Ik wil gerust inleveren tegenover mijn periode bij Gent, maar ik heb wel een gezin te onderhouden."

  "Uit het voorstel van Lierse zou toch ook moeten blijken dat de club me er echt bij wilt en dat ik niet alleen naar daar mag om de kern aan te dikken. Als we tot een akkoord komen, kunnen we elkaar veel bijbrengen. De bal ligt nu in het kamp van de club. Ik kan alleen maar afwachten."