• home
 • video
 • pas verschenen

  Team van Vanmarcke moet op zoek naar nieuwe sponsor

  Sep Vanmarcke en z'n ploegmaats zitten na dit seizoen zonder sponsor.

  Wielrenners Sep Vanmarcke en Maarten Wynants hebben slecht nieuws gekregen. De Belkin-renners zien hun Amerikaanse sponsor aan het einde van het seizoen afhaken. "We zijn erg teleurgesteld dat deze samenwerking niet verder reikt", klinkt het bij de ploeg.

  Belkin is een Amerikaanse producent van computerhardware en randapparatuur. Het bedrijf stapte in juni 2013 in het wielrennen en werd sponsor van Blanco, het team dat na de dopingproblemen de vervanger van Rabobank was geworden.

  Belkin had destijds aangekondigd dat het 2,5 jaar in de wielersport zou blijven, maar houdt zich niet aan die termijn. Aan het einde van dit seizoen is het sponsorverhaal ten einde. Belkin is erin geslaagd om zijn bekendheid en omzet in Europa te vergroten en richt zich nu op de wereldwijde bekendheid van zijn producten.

  "We zijn erg teleurgesteld dat deze prille samenwerking niet verder reikt", zegt manager Richard Plugge in een eerste reactie. "Onder het motto #ridethefuture hebben wij het afgelopen jaar veel goodwill gekweekt in een wereld die nog altijd met argusogen bekeken wordt."

  "De mooie prestaties, onze strijdwijze, transparantie en toegankelijkheid zijn niet onopgemerkt gebleven bij het publiek en bedrijfsleven."

  "We gaan de komende periode met veel vertrouwen tegemoet en verwachten vanaf 2015 een nieuwe hoofdsponsor op het shirt te hebben. Wij zijn een Nederlands team met een internationale uitstraling en WorldTour-status, daarom reken ik op een goeie afloop."

  De Belkin-renners reageren ontgoocheld op het nieuws: