• home
 • video
 • pas verschenen

  Meert over Bolt: "Dit jaar niet meer op topniveau"

  Usain Bolt heeft zijn comeback nog maar eens uitgesteld.

  Het nieuwe atletiekseizoen is nog te pril om conclusies te trekken, maar een opvallende constante komt wel naar voren: de afwezigheid van Usain Bolt. De Jamaicaanse topper stuurt vanavond ook zijn kat naar de meeting in Ostrava. "Bolt zit met een sabbatjaar in zijn hoofd", klinkt het bij Wilfried Meert.

  Usain Bolt sukkelt al een tijdje met fysieke kwaaltjes. De wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter had lange tijd last van zijn rug en had nadien ook af te rekenen met een voetblessure.

  De organisatoren van de Challenge in Ostrava (Tsjechië) hoopten op de comeback van Bolt op hun meeting, maar Bolt komt niet opdagen.

  "Ik zie Bolt dit jaar niet meer op topniveau lopen in de Diamond League-meetings. Hij zal zich wellicht beperken tot enkele exhibitiewedstrijden", zegt Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme, in Het Nieuwsblad.

  Meert had onlangs nog een gesprek met Glen Mills, de coach van Bolt. "Hij zei me dat hij het niet kon maken om geen topfitte Bolt aan een topwedstrijd te laten deelnemen. Bolt is een levende legende. Als hij vierde wordt, is niemand gelukkig: de organisator niet, het publiek niet en Bolt zelf ook niet."

  "Als hij niet top is, heeft hij niets te winnen. Hij kan enkel maar verliezen. Het startgeld dat hij moet laten schieten? Dat heeft hij niet nodig. Hij verdient meer met commercials. Maar die break zal hem goed doen."

  Volgens Meert is Bolt dus aan een sabbatjaar bezig, maar de Memorial-organisator twijfelt er niet aan dat we de beste Bolt ooit nog aan het werk zullen zien. "2015 en 2016 zijn voor hem veel belangrijker dan dit jaar. 2015 wordt wellicht zijn laatste WK, in 2016 zal hij er in Rio voor de laatste keer bij zijn op de Spelen."