• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Phelps zwemt 50m vrije slag met... vlinderslag

  Michael Phelps zwemt vlinderslag in baan 8 van zijn reeks 50m vrij.

  Michael Phelps was ook gisteren weer de opvallendste figuur in de GP van Mesa, in Azirona, waar hij zijn rentree maakt. Op de 50 meter vrije slag haalde de 28-jarige Amerikaan de finale niet. Opvallend: hij zwom de vlinderslag, maar dat mag.

  Phelps moest in baan 8 zwemmen, ongewoon voor zijn status van olympisch recordhouder met 22 medailles. Hij eindigde zevende in zijn reeks in 24"06, goed voor de 42e tijd. Geen finale dus voor hem.

  Zijn coach Bob Bowman had vooraf aangekondigd dat Phelps de vrije slag in vlinderslag zou afwerken om de automatismen terug te vinden in zijn favoriete stijl en zijn vorm te evalueren. Bekijk de beelden hieronder.

  "De 50 meter is een rare afstand", zei Phelps, die in zijn carrière geen enkele medaille pakte op de badlengte in een concours van waarde. "Bob zei dat het mijn eerste en wellicht mijn laatste 50 meter zou zijn. Daar kon ik mee leven."

  Donderdag, bij zijn eerste wedstrijd sinds de Spelen van Londen, zwom Phelps meteen naar de tweede plaats op de 100 meter vlinderslag, achter zijn jarenlange rivaal Ryan Lochte.

  Velen zien Phelps al in Rio, maar dat wil hij niet gezegd hebben. "Ik keer terug voor mijn plezier. Ik voelde me de voorbije dagen weer een kleine jongen."

  Phelps zwemt vlinderslag in reeksen 50m vrije slag