• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronde voor vrouwen is weer Nederlandse prooi

  Ellen van Dijk verloor vorig jaar de sprint van Marianne Vos.

  De 27-jarige Nederlandse Ellen van Dijk heeft de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. Ze kwam solo aan in Oudenaarde. Van Dijk volgt op de erelijst haar landgenote Marianne Vos op, die er dit jaar niet bij was. Vorig jaar was Van Dijk nog tweede.

  Ellen van Dijk begon haar offensief op de Kruisberg, op zo'n 25 kilometer van de finish. De concurrentie, met daarbij topfavoriete Emma Johansson, moest passen.

  Van Dijk reed op de Oude Kwaremont en de Paterberg steeds verder weg. Ze kon met volle teugen genieten van haar eerste grote zege op Vlaamse wegen, want onder de rode vod had ze bijna een minuut voorsprong.

  Achter de Nederlandse reden Lizzie Armitstead en Emma Johansson naar de overige podiumplaatsen. Vorig jaar werd Van Dijk, regerend wereldkampioene tijdrijden, ook al tweede in de Ronde. Toen moest ze in de sprint haar meerdere erkennen in Marianne Vos, die dit jaar niet startte. Van de 11 edities van de Ronde voor vrouwen gingen 5 naar Nederlandse vrouwen.