• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zweedse supporter sterft na voetbalgeweld

  Supporters van Djurgarden bestormen het veld tijdens de match.

  Een Zweedse voetbalsupporter is om het leven gekomen na rellen voor de wedstrijd tussen Djurgarden en Helsingborg. De wedstrijd werd tijdens de eerste helft gestaakt omdat fans van Djurgarden het veld bestormden toen ze het nieuws vernamen.

  Volgens Zweedse media kreeg de supporter een projectiel tegen het hoofd tijdens rellen tussen de twee supportersgroepen in het centrum van Helsingborg. 

  De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar hij overleed aan zijn verwondingen. Toen dat nieuws de supporters van Djurgarden in het stadion bereikte, bestormden ze het veld. Het stond op dat moment 1-1.

  De wedstrijd tussen Helsingborg en Djurgarden was onderdeel van de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in Zweden.