• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Greipel scheurt ligamenten: "Dit is erover"

  André Greipel stapt na zijn val in de auto van Marc Sergeant.

  Lotto-Belisol blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. André Greipel was een van de slachtoffers bij een late val in Gent-Wevelgem. De Duitse sprinter scheurde zijn ligamenten tussen sleutelbeen en schouder. Manager Marc Sergeant slaakte een diepe zucht: "Dit is een rampscenario. Voor vandaag, maar ook voor de volgende weken."

  Sergeant kon het niet geloven, toen in de laatste 10 km achteraan in het peloton Greipel bij een valpartij werd gemeld.

  "Eerst dacht ik: dit is een kans verkeken", zegt Sergeant aan Sporza. "Maar toen ik André naar zijn schouder zag tasten, wist ik ook hoe laat het was. Hij zei zelf meteen dat zijn sleutelbeen gebroken was."

  "Alles liep nochtans perfect. We raakten met Greipel goed over de Kemmelberg. De ploeg was goed - met ook een sterke Roelandts en Gallopin - en alles leek te werken. Tot die val op een stuk rechtdoor. Greipel zei dat Farrar in de fout ging, hij kon een fiets niet meer ontwijken en viel met zijn schouder op de stoeprand."

  Sergeant moet even bekomen van de schade: "We missen een kans op een overwinning en een pak punten, want Greipel kan Degenkolb en Démare kloppen."

  "Dit is een serieuze klap. We hadden al veel pech met Jurgen Van den Broeck en nu komt André daarbij. Het is ongelooflijk, het is erover...", zat Sergeant in zak en as.

  "Greipel had nog een belangrijke rol voor Roelandts in de klassiekers die eraan komen. Hij was heel belangrijk voor de Ronde, de Driedaagse De Panne en zelfs Parijs-Roubaix. We zijn hem kwijt en kunnen hem niet vervangen."

  Geen sleutelbeenbreuk, maar gescheurde ligamenten"

  In eerste instantie dachten Greipel en Sergeant aan een sleutelbeenbreuk, maar een uitgebreid medisch onderzoek wees niet op een breuk. Wel was er een derdegraads luxatie van het sleutelbeen, meldt Lotto-Belisol in een persbericht. Greipel mag een kruis maken over zijn voorjaar.

  "Het sleutelbeen is door de val uit de kom gegaan, waarbij de beide gewrichtsbanden tussen sleutelbeen en schouder volledig zijn afgescheurd."

  "De blessure wordt vanavond nog geopereerd door dokter Toon Claes. De afgescheurde gewrichtsbanden zullen worden vervangen en er wordt een plaatje geplaatst ter versteviging. Greipel blijft natuurlijk een nacht in het ziekenhuis."