• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jorik Hendrickx 17e op het WK kunstschaatsen

  Hanyu is nu olympisch én wereldkampioen.

  De Japanner Yuzuru Hanyu heeft na de olympische nu ook de wereldtitel in het kunstschaatsen veroverd. Jorik Hendrickx was na de korte kür van woensdag 17e en stond daar ook na de vrije kür.

  Hendrickx kreeg 131,22 punten voor zijn vrije kür en bleef daarmee ruim 10 punten onder zijn persoonlijk record (141,52). Hij legde in de vrije kür beslag op de 18e plaats.

  In de korte kür van woensdag was Hendrickx met 65,56 punten 17e geworden. In de eindstand is hij ook 17e, met 196,78 punten. Dat is een stuk onder persoonlijke record, dat sinds de Winterspelen in Sotsji op 214,04 punten staat. In Sotsji was Hendrickx 16e.

  Met zijn 17e plaats doet Hendrickx wel twee plaatsen beter dan het WK van vorig jaar in Canada. Eerder dit jaar schaatste hij ook al naar een negende plek op het EK in Boedapest.

  De wereldtitel is voor de 19-jarige Japanner Yuzuru Hanyu. De olympisch kampioen van Sotsji bleef zijn landgenoot Tatsuki Machida en de Spanjaard Javier Fernandez voor. Na de korte kür was Hanyu derde, achter Machida en Fernandez.

  Het is Hanyu's eerste wereldtitel. Hij volgt drievoudig wereldkampioen Patrick Chan op. Die besloot na zijn zilveren medaille in Sotsji niet te starten in Saitama, in Japan.