• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Porto maakt einde aan zegereeks van Benfica

  Jackson Martinez viert zijn doelpunt tegen Benfica.

  Porto heeft Benfica zijn eerste nederlaag sinds november 2013 toegediend. Porto, met een sterke Steven Defour op het middenveld, versloeg Benfica met 1-0 in de heenwedstrijd van de halve finales van de Portugese beker. Jackson Martinez was de matchwinnaar.

  Al na 6 minuten brak Jackson Martinez de ban voor Porto. Met een goedgemikte kopbal op een hoekschop zette de Colombiaanse spits het stadion in lichterlaaie. De fans van Porto waren door het dolle heen.

  Porto, met Steven Defour centraal op het middenveld, domineerde het spel en zag de 2-0 van Martinez stranden op de paal. Een sterke Defour werd 5 minuten voor het einde vervangen.

  Voor Benfica is het de eerste nederlaag sinds 5 november. Toen ging het onderuit tegen Olympiakos in de Champions League. Porto stopt een reeks van 27 wedstrijden zonder nederlaag.

  De terugmatch tussen Porto en Benfica staat op 16 april op het programma. De Portugese voetbalfans kunnen nog uitkijken naar onderlinge duels in de Ligabeker en op de slotspeeldag van de competitie. Ook in de Europa League kunnen Porto en Benfica elkaar nog ontmoeten.