• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dit wordt de nieuwe thuishaven van Nainggolan

  Het nieuwe stadion moet in 2016 klaar zijn.

  AS Roma heeft woensdag zijn stadionplannen uit de doeken gedaan. De club van aanvoerder Francesco Totti en Radja Nainggolan hoopt vanaf het seizoen 2016-2017 zijn intrek te nemen in het nieuwe stadion.

  AS Roma is sinds 2011 in Amerikaanse handen. Voor de nieuwe eigenaars was de bouw van een nieuw stadion een hoofddoel. Het Stadio della Roma zal opgetrokken worden in het zuidwesten van de stad en moet klaar zijn voor het seizoen 2016-2017.

  Het stadion zal 52.500 toeschouwers kunnen herbergen, maar die capaciteit kan makkelijk opgetrokken worden tot 60.000. In tegenstelling tot het huidige Stadio Olimpico, waarin ook een atletiekpiste ligt, zullen de fans in het nieuwe stadion met hun neus op het veld zitten. Het Stadio della Roma zou zo'n 300 miljoen euro kosten.