• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Misschien had ik te veel vrijheid"

  De Gendt eerder dit jaar op stage.

  Thomas De Gendt werkt bij Omega Pharma-Quick Step aan zijn terugkeer aan de top van het peloton. "Het verschil met Vacansoleil is behoorlijk groot", zegt de 27-jarige De Gendt. "Nu speel ik toch een klasse hoger."

  2013 werd een jaar om snel te vergeten voor De Gendt: hij raakte nog niet aan de enkels van de De Gendt van 2012 en zag zijn ploeg verdwijnen. Pas in oktober kreeg hij door de uitgestoken hand van Patrick Lefevere zekerheid over een ploeg voor 2014.

  "Het verschil met Vacansoleil is behoorlijk groot", zegt De Gendt in Het Laatste Nieuws. "Niet dat het bij mijn vorige team niet goed was, maar nu speel ik toch een klasse hoger. De begeleiding, de organisatie, de wedstrijdbesprekingen, ... Alles is net iets beter."

  Bij Omega Pharma-Quick Step krijgt De Gendt niet langer carte blanche, zoals in zijn laatste jaar bij Vacansoleil. "Of ik dat nodig had? Als je duidelijke opdrachten krijgt, weet je ook waar je naartoe moet werken."

  "De voorbije jaren was ik een behoorlijk vrije vogel en alles liep fantastisch. Maar misschien werd ik het voorbije seizoen iets té vrij gelaten? Ik doe nog altijd graag wat ik zelf wil en ik mag dat ook. Voor zover dat mogelijk is."

  "Ik heb geen last meer van mijn knieën"

  De Gendt toonde zich gisteren in de GP Samyn en twee weken geleden reed hij in de Algarve. "In Portugal had ik een behoorlijk goed gevoel. Met Samyn, de Driedaagse van West-Vlaanderen en dan nog een trainingsstage zal ik klaar zijn voor mijn eerste doel: de Ronde van Catalonië."

  En dat doel, dat is "goed presteren". "Als het team mij de opdracht geeft om te werken voor een ploegmaat, zal het moeilijk zijn om zelf een prijs te rijden. Maar door dat werken, kan ik ook tonen dat ik goed ben. Wie in de Ronde van de Algarve was, zal dat trouwens al gezien hebben."

  Fysiek zijn alle problemen alvast van de baan. "Ik fiets pijnvrij en heb geen last meer van mijn knieën. Hopelijk blijft het ook zo. Gelukkig heb ik dit seizoen nog nauwelijks koude gekend of regen gezien. Een meevaller", besluit De Gendt.