• home
 • video
 • pas verschenen

  Finland heeft geen genade met VS om brons

  Finland vernedert de VS in het ijshockey.

  De VS en het ijshockey op de Spelen, dat blijft een lastig huwelijk. Finland heeft de Amerikanen in de strijd om het brons een lesje geleerd: 5-0. De Verenigde Staten wachten al 34 jaar op olympisch goud in het ijshockey bij de mannen.

  Alle doelpunten vielen in de tweede en derde periode, maar na de 1-0 was de Amerikaanse dijk gebroken. De 5-0 is de zwaarste olympische nederlaag voor de VS in 20 jaar. De vorige, 6-1, was nota bene ook tegen Finland.

  De VS wacht nu al sinds Lake Placid in 1980 op nog eens een gouden medaille in het ijshockey bij de mannen. Sterker: op brons in 2002 en zilver in 2010 na pakten de Amerikaanse mannen geen olympische medaille meer sinds 1980.