• home
 • video
 • pas verschenen

  "CL winnen is makkelijker dan Duitse titel pakken"

  Guardiola vindt de Bundesliga belangrijker dan de CL.

  Pep Guardiola heeft een opmerkelijke uitspraak laten optekenen. Volgens de Spaanse coach van Bayern München is het moeilijker om het Duitse kampioenschap te winnen dan de Champions League. "In de Bundesliga moeten we ons elke dag focussen en dat is moeilijk", zegt Guardiola.

  Bayern München is net als vorig seizoen onstuitbaar in de Bundesliga. Na 21 speeldagen heeft de Beierse club een riante voorsprong van 16 punten op eerste achtervolger Bayer Leverkusen. Een wandeling in het park is de Bundesliga evenwel allerminst volgens Bayern-coach Pep Guardiola.

  "De meest prestigieuze competitie is de Champions League, maar de Bundesliga is de belangrijkste en de moeilijkste. De CL kan je vergelijken met een lekker diner in een goed restaurant. De Bundesliga is elke dag een hamburger of een pizza eten. In de Duitse competitie moeten we ons elke dag focussen en dat is moeilijk", zegt Guardiola.

  Guardiola nam dit seizoen het roer over bij Bayern en moest meteen een zware erfenis torsen, nadat Bayern vorig seizoen zowel de Duitse titel, de beker als de CL had gewonnen. Dit seizoen lijkt één prijs alvast weer binnen handbereik.

  "Binnen 5 à 6 matchen kunnen we ons verzekeren van de Duitse titel, maar daar mogen we niet aan denken. We zullen ook wedstrijden verliezen, daar ben ik zeker van."

  Bayern kan een indrukwekkende reeks van 13 gewonnen wedstrijden voorleggen in de Bundesliga. Het laatste puntenverlies dateert van begin oktober, toen Bayern bij Leverkusen op 1-1 bleef steken. Zondag gaat de Duitse leider op bezoek bij Hannover 96.