• home
 • video
 • pas verschenen

  "Sanremo met of zonder Pompeiana is groot verschil"

  Tom Boonen denkt dat de Pompeiana in Milaan-Sanremo blijft.

  Pakt Milaan-Sanremo dit jaar nu wél of niet uit met een extra helling in de finale? De organisatie spuit mist, maar Tom Boonen denkt er het zijne van. "Volgens mij gaat het om een publiciteitsstunt. Ik kom toch sowieso aan de start, met of zonder Pompeiana", zegt Boonen.

  Het parcours van Milaan-Sanremo, op 23 maart, zou er dit seizoen lichtjes anders uitzien. De helling Le Manie verdwijnt en in de finale ligt er met de Pompeiana een extra helling tussen de Cipressa en de Poggio.

  Maar de jongste dagen zet de organisatie toch nog de deur open voor een Milaan-Sanremo zonder Pompeiana. "Volgens mij is dat een publiciteitsstunt van de organisatie. Italianen zijn niet vies van wat extra media-aandacht", zegt Tom Boonen in de kranten.

  Boonen laat zijn deelname ook niet afhangen van de Pompeiana. "Ik kom sowieso aan de start. Maar het zou natuurlijk wel een groot verschil maken. Mét de Pompeiana is Milaan-Sanremo 99 procent zeker niets voor mij. Maar zónder die helling word ik kopman", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  "Zonder Pompeiana is het misschien wel mijn laatste kans om Milaan-Sanremo te winnen. Want als die helling nu niet klaar geraakt voor de editie van dit jaar, zit ze er zeker volgend seizoen in. Maar je gaat mij niet vertellen dat een maand niet volstaat om de weg daar veilig te maken."

  Dat er problemen zouden zijn met het wegdek wordt door Philippe Gilbert weggelachen. "Ik deed die helling al verschillende keren op training. Ik heb er nooit iets gevaarlijks gezien en het wegdek is er perfect berijdbaar. Volgens mij kan de koers er zonder problemen over", zegt Gilbert.