• home
 • video
 • pas verschenen

  Hubertus von Hohenlohe: 55-jarige Mexicaanse skiër/prins/zanger/fotograaf

  Von Hohenlohe: "Ik ben een ambassadeur van Mexico."

  Zaterdag skiën de mannen de slalom. Wie zeker niet zal winnen is Hubertus von Hohenlohe. Maar de Mexicaan, eigenlijk een prins, zal zeker de aandacht trekken. Hubertus is 55 jaar en skiet in een Mariachi-pakje. In het dagelijks leven is hij zanger. En fotograaf. En zoveel meer.

  De Amerikaanse zender NBC kroonde Hubertus von Hohenlohe tot "de interessantste olympische atleet ter wereld". Dat kroontje heeft de Oostenrijkse Mexicaan wel verdiend. Niet alleen omdat hij eigenlijk een Duitse prins is (hij stamt af van Frans II, de laatste keizer van het Heilig Roomse Rijk), maar ook omdat zijn biografie als een jongensboek leest.

  Von Hohenlohe werd geboren in Mexico, maar groeide op in Oostenrijk. Daar leerde hij skiën, iets wat hem zes keer tot op de Winterspelen bracht, weliswaar voor Mexico.

  Met zijn 55 jaar moet Von Hohenlohe enkel drie curlers uit de jaren 20 laten voorgaan als oudste deelnemers aller tijden. Met zijn prestaties kon hij nog nooit hogen ogen gooien, maar met zijn outfits valt hij wel steeds op.

  In Vancouver droeg hij een Mexicaans boevenkostuum, nu kiest hij voor een braver Mariachi-pakje (foto) (Mariachi's zijn de typische Mexicaanse bandjes).

  De kans is groot dat Von Hohenlohe zijn outfit zelf heeft ontworpen, want naast skiër is hij ook kunstenaar. Hij was een vriend van popart-icoon Andy Warhol en heeft regelmatig tentoonstellingen met foto's. Zijn geliefkoosde model: hijzelf.

  Hubertus bestormt ook de hitlijsten met zijn muziek. Vorig jaar bracht hij nog de single "Higher than Mars" uit, als Prinz Paparazzo. Bekijk het nummer hieronder.

  "Ik hoop dat de Mexicanen trots zijn op mij"

  Hubertus von Hohenlohe is de enige Mexicaanse deelnemer in Sotsji. "Ik heb dat de Mexicanen trots zijn dat ze toch een vertegenwoordiger hebben op de Spelen", zegt Von Hohenlohe.

  "Ik ben een ambassadeur van het land. Een stijlvolle ambassadeur, met een menselijke kracht die het resultaat overstijgt.