• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Verwacht niet te veel van BK"

  Kevin Pauwels

  Ook Kevin Pauwels is het BK-parcours in Waregem gaan verkennen. Sporza vroeg hem wat hij ervan vond en hoe ver zijn ambities reiken. "Als ik een goeie dag heb, moet ik nog voor het podium kunnen meedoen."

  Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) kon wel leven met het parcours. "Het is nog behoorlijk snel. Er is wel een stuk waar we moeten lopen, daar is het echt blubber."

  "De laatste weken ging het niet zo goed voor mij, dus ik verwacht niet te veel van het BK. Op een goeie dag zou ik voor het podium mee moeten kunnen doen. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel waar we eindigen."

  "Mijn ziekte is wel verleden tijd", zegt Pauwels nog. "Maar ik blijf erbij dat Nys en Albert de favorieten zijn. Achter hen zie ik me strijden met mannen zoals Meeusen, Vantornout en Peeters."

  Kevin Pauwels sprong overigens over de veelbesproken balkjes. "De heisa is overdreven door de pers. Het is jammer voor Klaas dat hij er niet over kan springen, maar het verschil kun je elders nog maken."