• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Destorme: "KV Mechelen snakt naar komst Vercauteren"

  Destorme: "Iemand als Vercauteren is toch wel speciaal."

  Frank Vercauteren maakt vandaag zijn blijde intrede bij KV Mechelen. De nieuwe coach zal zijn ploeg vergezellen op stage in Spanje. Middenvelder David Destorme staat alvast te popelen om samen te werken met Vercauteren. "Deze groep heeft een leider nodig."

  KV Mechelen stelde Frank Vercauteren zondag aan als opvolger voor Harm van Veldhoven. De nieuwe trainer reist vandaag af naar Spanje. "De spelers kijken ernaar uit", zegt middenvelder David Destorme in Gazet van Antwerpen.

  "Iemand als Vercauteren is toch wel speciaal. Hij is een ervaren coach, die meer titels gewonnen heeft dan alle spelers van Mechelen bij elkaar."

  "Ik heb hem nog nooit gesproken, maar ik heb bij Dender de komst van Johan Boskamp meegemaakt. Ik weet dus wat een grote naam kan teweegbrengen. Velen dachten dat hij niet naar Mechelen zou komen. We zijn heel nieuwsgierig wat er gaat gebeuren."

  Vercauteren zal in eerste instantie proberen om weg te geraken van de dertiende plaats. Hij zal het misschien anders aanpakken dan zijn voorganger. "Dat mag ook", zegt Destorme.

  "We snakken naar Vercauteren en een coach die de boel op orde zet. Deze groep heeft een leider nodig: iemand die duidelijkheid brengt en discipline op alle vlakken aanhaalt. Niet dat het hier een zootje is, maar het mag allemaal wat scherper."

  "Vercauteren wil spelers eerst aan het werk zien"

  Frank Vercauteren kreeg maandag een rondleiding bij KV Mechelen van technisch directeur Fi Vanhoof. "We hebben de spelersgroep ontleed", zegt Vanhoof in Het Nieuwsblad.

  "Frank wil onze spelers eerst aan het werk zien. Op basis van de oefenduels tegen Murcia en OH Leuven zal hij aangeven waar versterking nodig is. Al moet die versterking uiteraard binnen de financiële middelen van de club blijven."