• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oris: "Koreaanse ploeg kan het ver schoppen"

  "Zuid-Korea is een ploeg in opbouw", zegt Kevin Oris.

  Zuid-Korea is een van de tegenstanders van België op het WK. De Belg Kevin Oris speelt in de Koreaanse competitie en schat hun nationale elftal in voor Sporza. "Op karakter kunnen de Koreanen heel ver geraken", weet Oris.

  "De nationale ploeg van Zuid-Korea heeft een zeer goeie lichting achter de rug. Maar van de ploeg die op het WK van 2002 de halve finales haalde, schiet niet veel meer over", vertelt Kevin Oris aan Sporza.

  "Er staat intussen wel een nieuwe, zeer sterke lichting klaar, maar het is nog een heel jonge ploeg. Het is een mix van ervaren spelers uit de Koreaanse competitie en spelers met ervaring in het buitenland. Die jongens spelen trouwens ook bijna altijd bij hun club."

  "Met de juiste begeleiding kan deze generatie het wel ver schoppen. Je kunt deze ploeg een beetje vergelijken met België drie à vier jaar geleden. Ze zijn nog in opbouw naar een goed geheel, met dat verschil dat zij nu wel al de resultaten halen die België toen nog niet haalde."

  "Kwalitatief hebben de Rode Duivels wel een veel sterkere ploeg, maar Koreanen zijn wel altijd heel sterk als team. Dat is een beetje hun handelsmerk. Individueel steken ze er niet bovenuit, maar op karakter kunnen ze wel heel ver geraken."