• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "Ik ken de Duivels niet"

  Meunier (r.) zit in de selectie voor de duels tegen Colombia en Japan.

  Club Brugge heeft er met Thomas Meunier een international bij. "Hij heeft zijn selectie niet gestolen", zegt Michel Preud'homme. "Dit is een geweldige beloning voor mijn harde werk na vier maanden blessureleed", zegt de kersverse Rode Duivel.

  "Een eerste selectie is een mijlpaal in je (voetbal)leven. Ik ben zeer nieuwsgierig: hoe zal het eerste contact verlopen? Hoe moet ik me gedragen", vraagt Meunier zich af.

  "Ik ken de meeste Duivels niet. Met Benteke zat ik in de lagere school en met Witsel was er vroeger via een ver familieverband en mijn neef al eens sporadisch contact. Daar stopt het."

  "De pech voor Guillaume Gillet (die een tijdje out is door een blessure) is blijkbaar mijn grote geluk", beseft Thomas Meunier wel.

  "De bondscoach koos mij door mijn goede scoutingsrapporten. Dat zorgt voor een grote voldoening. Vooral omdat ik na mijn liesoperatie heel hard aan de weg terug heb moeten timmeren. De komende maanden wil ik die lijn doortrekken."

  "Een selectie is mooi, maar mag nooit het eindstation zijn. Ik ga genieten op training en mijn oren en ogen openen. Van Brazilië droom ik niet. Er zijn eerst andere prioriteiten, zoals de titel met Club. Daarna zien we wel."