• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Bij KVM spreken we niet over POI"

  Seth De Witte scoorde in één week drie belangrijke penalty's.

  Lokeren-KV Mechelen opent vanavond de 15e speeldag in de Jupiler Pro League. De bezoekers rekenen onder meer op Seth De Witte, sinds een week aanvoerder én met drie belangrijke penalty's in één week een grote factor in de remonte van zijn ploeg.

  KV Mechelen is met een 8 op 12 geklommen naar de negende plaats, maar volgt toch al op 7 punten van Lokeren, dat maar twee plaatsen hoger staat. Seth De Witte weet wat zijn ploeg te doen staat, als KV nog op Play-off I wil mikken. Winnen. En dat is op Daknam toch al geleden van 1999.

  "Als we verliezen, is de achterstand tien punten en dat haal je in de terugronde niet op", zegt de 26-jarige verdediger in Gazet van Antwerpen.

  "Maar in Mechelen spreken we momenteel niet van Play-off I. Het is een sluimerend verlangen, maar ik kijk eerder naar de ploegen onder ons. Als we twee keer verliezen, staan we zo weer twaalfde."

  De Witte speelt een belangrijke rol in de remonte van KV Mechelen. Hij scoorde drie keer in één week een cruciale penalty in de slotfase van een wedstrijd, wat KVM telkens punten opleverde.

  "Een kwestie van koel blijven", zegt De Witte, die sinds vorige week ook de aanvoerdersband draagt, omdat Maxime Biset op de bank zit. "Voor mij blijft Max de kapitein. Als hij terugkomt, ga ik geen ruzie maken over de band. Ik ben wel 'naturel' in mijn rol van leider gegroeid. Elke dag trainen-douchen-wegwezen is het makkelijkst, maar zo zit ik niet in elkaar."

  "Ik was iets minder dan Vertonghen"

  Seth De Witte heeft intussen al 96 wedstrijden in de hoogste klasse op zijn teller staan, maar de weg naar de top verliep niet met een rechte lijn. Toen KV Mechelen weer naar eerste klom, in 2008, speelde hij nog in tweede provinciale.

  "Het is niet van een leien dakje gegaan. Ik genoot mijn opleiding bij Beerschot en zat vijf jaar in de ploeg met Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Radja Nainggolan. Ik zag toen al dat ik iets minder was dan zij", lacht De Witte.

  Nadat hij bij de jeugd van Beerschot gedumpt werd, kwam hij in tweede provinciale bij Aartselaar terecht. "Dat leek het einde van mijn carrière, slechts weinigen knokken zich van daaruit naar eerste klasse. Gelukkig ging het toen snel. Eerst kwam Wilrijk, meteen daarna Lierse."

  Lierse verhuurde hem wel een tijd aan vierdeklasser Meldert, maar De Witte keerde terug en viel niet meer naast de ploeg. "Ik ben twee keer bij het huisvuil gezet. Veel voetballers zouden afgehaakt hebben. Ik niet."