• home
 • video
 • pas verschenen

  Rui Costa ruilt Movistar voor Lampre

  Rui Costa reed sinds 2011 voor Movistar.

  Rui Costa gaat volgend seizoen voor Lampre rijden. Hij verlaat Movistar en tekende een contract voor één seizoen. Dat maakte Costa zelf bekend op zijn eigen website. "Ik wil in de Tour mikken op een goed eindklassement", zegt de Portugese renner.

  Rui Costa won al enkele ritten in de Tour, maar wil nu het geweer van schouder veranderen. "Het is tijd om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten", zegt de Portugees. "Ik wil in de Tour mikken op een goed eindklassement."

  "Ik had voorstellen van meerdere teams, maar ik denk dat Lampre de beste ploeg is om mijn ambities waar te maken. Ik ben er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

  De 27-jarige Costa won in de voorbije Ronde van Frankrijk twee etappes: naar Gap en Le Grand-Bornand. Hij schreef ook voor het tweede jaar op rij de Ronde van Zwitserland op zijn palmares en werd Portugees kampioen in het tijdrijden.