• home
 • video
 • pas verschenen

  Mokulu: "Ik mik op 15 goals als KVM-spits"

  Benjamin Mokulu wil bij KV Mechelen tonen dat hij een diepe spits is.

  Benjamin Mokulu (23) is opgelucht met zijn overgang naar KV Mechelen. "Ik zal vechten tegen de mensen die mij willen zien mislukken", zegt de ambitieuze aanvaller.

  "Ik ben heel tevreden dat mijn transfer eindelijk rond is. Het heeft allemaal lang aangesleept, maar ik wou de juiste keuze maken. Nu kan ik zonder zorgen aan het seizoen beginnen", zegt Mokulu in Gazet van Antwerpen.

  "Ik kon ook naar Bergen en naar Cluj in Roemenië, maar sportief en financieel was het aanbod van KV Mechelen het beste. In Roemenië kon ik veel geld verdienen, maar ik was bang dat ik in de vergetelheid zou belanden. Ik wil me eerst nog bewijzen in België. Zo kan ik later misschien naar een grotere club in het buitenland."

  Mokulu debuteerde bij Lokeren in de eerste klasse. Zijn vertrek was niet zo fraai. "Ik ben Lokeren dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb. Maar ik was het beu dat ik altijd op de flank moest spelen."

  "Ik ben een diepe spits en dat heb ik ook al bewezen. Toen ik hoorde dat Lokeren ook nog eens drie miljoen voor me vroeg, heb ik mijn contract verbroken. Dat was geen makkelijke beslissing, maar ik wou de zaken forceren."

  "Ik heb met de KVM-coach gepraat en hij beschouwt me als spits. De druk zal groot zijn. Ik moet Nicklas Pedersen (naar Gent, red.) opvolgen en veel mensen willen me zien mislukken, maar ik wil hen dat niet gunnen. Ik ben fit, want ik heb hard gewerkt met een individuele trainer."