• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Komt de helft van het peloton naar ons?"

  Volgens de geruchtenmolen trekt Mark Renshaw volgend seizoen opnieuw de spurt aan voor Mark Cavendish. Patrick Lefevere, manager van Omega Phama-Quick Step nuanceert het bericht in een gesprek met Sporza.

  "Als ik de pers mag geloven, komt de helft van het peloton naar onze ploeg", zegt Lefevere. "Ik denk dat ik Bakala (Zdenek Bakala, eigenaar van de ploeg, red) zal moeten aanspreken om er nog drie ploegen bij te krijgen, als ik mag geloven wie er allemaal komt."

  "Maar ik steek niet weg: ik héb interesse voor Renshaw, Uran en een aantal andere jongens. Maar niet in die mate... Je moet geen boekhouder zijn, ik ben het trouwens wel, om te weten wat zoiets kost. Uran, Cavendish, Boonen, Martin, dat zijn niet de goedkoopste jongens van de wereld. Veel grote vogels moet je niet meer verwachten."

  Maar Lefevere wil toch proberen zijn sprinttrein nog te perfectioneren? "Er zijn jongens in de ploeg met hun eigen ambitie. Ik denk dat we aan Trentin bijvoorbeeld niet moeten vragen om eeuwig in de trein te rijden. Al zal hij dat wel doen, als we dat vragen."

  "Gert (Steegmans, red) doet het hier in de Tour fantastisch. We herkennen hem niet meer in vergelijking met vorig jaar en het begin van dit seizoen. Hij doet het graag en hij doet het goed."

  "Maar met Renshaw erbij zou de trein nog sterker zijn. En dan zien we nog wel wie wat doet: Steegmans als laatste en Renshaw als voorlaatste of omgekeerd. Maar dan pas zullen we écht de sterkste zijn."