• home
 • video
 • pas verschenen

  Goreux ziet Casillas één helft in doel staan

  De Spanjaarden vieren een goal tegen Haïti.

  Spanje heeft in een oefeninterland in Miami (VS) Haïti verslagen met 2-1. De match stond vooral in het teken van de terugkeer van Iker Casillas. De doelman van Real Madrid speelde één helft mee. Spanje bereidt zich voor op de Confederations Cup.

  Spanje had weinig overschot tegen Haïti. In de eerste helft was Spanje wel baas en Cazorla en Fabregas vertaalden die dominantie op het scorebord. Fabregas scoorde met een mooi lobje met het hoofd.

  Maar in de bakoven van Miami kon Spanje het tempo niet volhouden. Zo kon Donald Guerrier, die nog maar net papa was geworden, de eer redden voor Haïti. Reginal Goreux bleef de hele match op de bank bij Haïti.

  Het was de eerste match van Iker Casillas in vijf maanden. Bij Real Madrid was de aanvoerder op de bank beland, omdat Real-coach José Mourinho de voorkeur gaf aan Diego Lopez.

  Dat is geen probleem voor Vicente Del Bosque. "Iker is dezelfde gebleven, hij heeft geen enkel fysiek probleem", zei de bondscoach. "Zijn wil om te spelen is heel groot."

  Confederations Cup op Sporza

  Spanje bereidt zich in de Verenigde Staten voor op de Confederations Cup in Brazilië. Spanje zit in een groep met Uruguay, Nigeria en Tahiti. De eerste match van Spanje is op 16 juni om middernacht Belgische tijd tegen Uruguay.

  Bij Sporza kunt u elke dag een samenvatting bekijken van de groepsmatchen op de Confederations Cup. De halve finales en de finale zijn live te bekijken op Canvas én via onze livestream.