• home
 • video
 • pas verschenen

  Rood voor Balotelli, record voor Robbie Keane

  Mario Balotelli pakte twee keer geel in drie minuten.

  Ook in de andere WK-groepen werd vanavond gevoetbald. Italië kon niet winnen en voor Ierland schreef Robbie Keane geschiedenis. Portugal maakte een einde aan het perfecte rapport van Rusland. Een overzicht.

  In groep A moest leider Italië vrede nemen met een 0-0-gelijkspel in Tsjechië. Het thuisland, met Arsenal-speler Rosicky als dirigent, had tegen de Italianen een handvol kansen, maar het faalde in de afwerking. Jiracek was het dichtst bij een doelpunt: hij trof de paal.

  Mario Balotelli eiste ook zonder te scoren een hoofdrol op bij de Squadra Azzurra. De spits van Milan werd van het veld gestuurd nadat hij in drie minuten twee keer geel had gepakt. "Hij werd wel stevig aangepakt, maar bepaalde zaken moet hij leren aanvaarden. Die zal ik erin stampen", zegt Italiaans bondscoach Cesare Prandelli (foto).

  In dezelfde groep ging Malta met 0-1 winnen in Armenië. Voor Malta is het pas de tweede overwinning in een WK-voorronde. De vorige zege dateerde van 1993 tegen Estland.

  Recordinternational Keane in glansrol voor Ierland

  In poule C lijkt de groepszege voor Duitsland al vast te staan, maar achter de Mannschaft woedt een spannende strijd om de tweede plaats. Zo mag Oostenrijk blijven dromen van zijn eerste WK sinds 1998 na een 2-1-overwinning tegen Zweden.

  Bayern-speler Alaba zette zijn land op het goeie spoor. Bij een penalty stuurde hij de Zweedse keeper de verkeerde kant op. Janko verdubbelde de score met een fraaie kopbal. Zweden, met een bleke Ibrahimovic, kwam in de slotfase nog opzetten. Meer dan de 2-1 van Elmander leverde dat niet op.

  In Ierland-Faerøer (3-0) was Robbie Keane (foto) de held van de avond voor de Ieren. De spits van LA Galaxy werd recordinternational met 126 caps en gaf dat extra glans door drie keer te scoren. Met 125 caps deelde hij het record al met doelman Shay Given.

  Oostenrijk en Ierland delen voorlopig de tweede plaats in groep C met 11 punten. Zweden volgt op drie punten van het duo, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

  Leider Montenegro laat steek vallen in groep H

  In groep H heeft leider Montenegro op eigen veld een stevige oplawaai gekregen van Oekraïne, in een match met 3 rode kaarten. De bezoekers maakten na de rust het verschil met vier goals.

  Montenegro blijft voorlopig leider, maar Engeland en Oekraïne (foto) hebben nog een wedstrijd tegoed. Engeland kwam vrijdagavond niet in actie.

  De WK-kansen van Polen hebben een ferme knauw gekregen in Moldavië. Dortmund-speler Blaszczykowski zette de Polen wel vroeg op voorsprong. Hij stond op de goeie plaats om een voorzet van zijn Dortmund-maatje Lewandowski binnen te tikken. De eindstand stond nog voor de rust op het bord dankzij de eerste interlandgoal voor de Moldaviër Sidorenco.

  Portugal dient Rusland eerste nederlaag toe

  In groep F mag Portugal even genieten van de eerste plaats na een 1-0-zege tegen leider Rusland. De Russen reisden met een perfect rapport af naar Lissabon: 12 op 12 punten en een 8-0-doelsaldo. Postiga nam de Russische defensie al na tien minuten te grazen, voor de spits zijn 26e goal in het shirt van Portugal. De Portugezen domineerden, maar het bleef bij 1-0.