• home
 • video
 • pas verschenen

  Jovanovic: "Voordeel voor gastheer België"

  Op zijn 32e is er geen plaats meer voor Jovanovic bij Servië.

  Milan Jovanovic wordt niet meer opgeroepen voor Servië, maar hij volgt morgen België-Servië wel. "De 50.000 fans in Brussel zullen het verschil maken", zegt de spits van Anderlecht. "Als Servië het WK niet haalt, dan supporter ik voor de Rode Duivels."

  In het verleden had Milan Jovanovic bij een duel tussen België en Servië haast zeker op het veld gestaan. Maar sinds de komst van bondscoach Sinisa Mihajlovic wordt de 32-jarige aanvaller gepasseerd.

  Jovanovic bekijkt de interland vanuit zijn zetel in Novi Sad. Voor hem is er niet veel verschil tussen de twee teams: "Ze zijn elkaar waard. Wij hebben ook enkele uitstekende spelers", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Toch geef ik het voordeel aan de Belgen, omdat ze thuis spelen. De 50.000 fans zullen het verschil maken. Het team ademt vertrouwen en enthousiasme uit en Marc Wilmots is ook een uitstekende coach."

  "Misschien is Servië te snel verjongd"

  Servië is wiskundig nog niet uitgeschakeld voor het WK, maar het volgt al op 9 punten van België en Kroatië. "Onze uitslagen zijn catastrofaal en onze statistieken slecht", zegt Jovanovic.

  De nieuwe coach wil hem niet meer. "Ik ken Mihajlovic (foto) niet. Maar ik snap waarom hij me niet meer oproept. Bij zijn debuut maakte hij meteen heel duidelijk dat hij het team wil verjongen."

  "Misschien is dat een oorzaak voor de slechte resultaten. En heeft hij te snel verjongd. Maar zijn ideeën zijn goed en misschien komen we binnenkort weer in een goeie periode."

  "Supporter eerst voor Servië, dan voor België"

  Jovanovic supportert vrijdag voor Servië, maar België zit ook in zijn achterhoofd. "België is mijn tweede land geworden. Als Servië niet naar het WK gaat, ben ik voor België."