Lazio verovert beker tegen rivaal Roma

zo 26 mei 2013 20:27
Lazio is trots op zijn zesde beker.
Lazio Roma heeft de beker veroverd in Italië. Lazio versloeg stadsgenoot Roma met 1-0. Senan Lulic maakte de enige goal in de tweede helft. "Deze goal is voor mijn zwangere vrouw,", zegt de middenvelder uit Bosnië.

De fans van Lazio en Roma zijn niet elkaars beste vrienden, maar voor de wedstrijd waren ze het wel over één ding eens. De twee supportersclans trakteerden de Zuid-Koreaanse artiest Psy, u weet wel die van de "Gangnam style", op een fluitconcert.

Daarna was het tijd voor de match. De eerste kans was voor Lazio-spits Klose, maar de Duitser miste. Roma reageerde met prikjes van aanvoerder Totti en Bradley.

In een pittige eerste helft met vijf gele kaarten kregen de twee ploegen nog een uitstekende mogelijkheid. Roma-keeper Lobont stopte de kopbal van Klose en Destro zag zijn kopbal naast gaan.

Ook de tweede helft was een fysieke strijd met kansen voor Totti en alweer Klose. In de 71e minuut besliste Lulic de match. Lobont kreeg een voorzet van Candreva niet weg en de vrijstaande Lulic profiteerde.

In de slotfase trapte Totti een vrije trap via doelman Marchetti nog tegen de lat. De frustratie was groot bij Roma. Tachtsidis kreeg nog rood voor protest terwijl hij op de bank zat.

Voor Lazio is het de zesde keer dat het de Coppa in ontvangst mocht nemen.

Politie vindt messen, stenen en baseballknuppels

De fans van Lazio en Roma waren duidelijk niet alleen voor de match gekomen. De politie vond in de omgeving van het stadion messen, stenen, handgemaakte wapens en baseballknuppels.

Zware incidenten bleven uit, maar voor en na de wedstrijd gingen kleine groepjes fans met elkaar op de vuist en het begin van de tweede helft werd uitgesteld omdat er rookbommen op het veld werden gegooid.