• home
 • video
 • pas verschenen

  Simons: "De Duitse CL-finale leeft enorm"

  Simons: "Duitse voetbal blijft aan de top"

  Zaterdag staat voor het eerst een volledig Duitse Champions League-finale op het menu. Timmy Simons en Kevin De Bruyne, twee Belgen in de Bundesliga, zijn onder de indruk van zowel Bayern München als Borussia Dortmund.

  Timmy Simons klinkt lyrisch in Het Nieuwsblad over de beide finalisten. "Ik speelde al tegen veel sterke teams, maar Bayern en Dortmund behoren tot de allerbeste. Dat het teambelang voorop staat, maakt het verschil." 

  "De finale leeft enorm in Duitsland. Er wordt al weken over niets anders meer gesproken. De Duitse clubs zullen het ook goed blijven doen. Wie zaterdag wint? De ploeg die er het best het hoofd bijhoudt."

  Kevin De Bruyne liep met Werder Bremen stevige nederlagen op tegen zowel Bayern als Borussia Dortmund. "De Bundesliga is echt een topcompetitie", zegt de Belg.

  "Het is moeilijk om in te schatten wie het zal halen. Toch vind ik Bayern de sterkste ploeg ter wereld, niet te stoppen. Na de winterstop waren ze echt wow, maar Dortmund heeft ook vele goeie spelers."

  De Bruyne wordt zelf gelinkt met Dortmund. "Ik weet nog niet waar ik naartoe ga. Mijn jaar in Bremen is goed geweest, maar de stap erna zal sowieso een stap vooruit zijn", zegt de Chelsea-huurling.