• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Zat niet op dezelfde lijn met coach"

  "Ik zal de komende weken mijn gevoel volgen", zegt Wickmayer.

  Yanina Wickmayer speelt morgen haar wedstrijd in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Brussel. Ze is in de hoofdstad zonder coach, nadat de samenwerking met Vladimir Platenik vorige week werd stopgezet. "Het werd moeilijk om nog samen te werken."

  "We zaten niet meer op dezelfde lijn", legt Wickmayer uit aan Sporza. "We wilden andere richtingen uit met mijn spel. Dan wordt het heel moeilijk om nog samen te werken."

  De voorbije maanden was Wickmayer haar vertrouwen wat kwijt. "Dat kan met de coachproblemen te maken hebben. Maar ik had misschien sneller moeten ingrijpen. Ik heb me wat laten meeslepen om veel veranderingen in mijn spel aan te brengen. Dat was tegen mijn natuur."

  Yanina Wickmayer heeft een duidelijk beeld van welk speltype ze wil zijn: "Dat is het type dat ik altijd al ben geweest: een agressieve speelster die altijd voor haar slagen gaat."

  "Dat is het belangrijkste aspect in m'n spel. Zo'n spel geeft me ook het meeste vertrouwen en laat me het beste spelen. De volgende weken wil ik daar weer naar streven", zegt de nummer 41.

  "Ik ga niks speciaals doen voor Roland Garros. Ik ga de komende weken mijn eigen gevoel volgen. Ik wil ook niet vergeten dat tennis een leuke sport is, waar je van moet genieten."

  Flipkens: "Met goed gevoel naar Roland Garos"

  Kirsten Flipkens is als nummer 21 van de wereld de Belgische blikvanger in Brussel. Gravel ligt haar echter niet zo. "Ik kijk al erg hard uit naar het grasseizoen. Alle snelle banen liggen mij."

  "Op gravel probeer ik er wel het beste van te maken. Door het slechte weer is mijn voorbereiding in het water gevallen, ik had ook wat pijntjes en was ziek."

  "Extra druk door mijn ranking voel ik niet. Ik wil gewoon goeie matchen spelen, of dat er nu één of drie zijn. Ik wil met een goed gevoel naar Parijs."

  Een confrontatie tussen Flipkens en Wickmayer is mogelijk in de tweede ronde. Flipkens: "Ik ben alleen bezig met mijn eerste duel."