• home
 • video
 • pas verschenen

  Vergoossen: "Ik geef Genk 70% kans vanavond"

  Sef Vergoossen draagt nog altijd een blauwe sjaal.

  Sef Vergoossen zet zijn geld in de bekerfinale van vanavond op KRC Genk. "In de beker kan Genk altijd een stap extra zetten", zegt Vergoossen, die Genk drie seizoenen leidde en de club kampioen maakte in 2002.

  "Cercle Brugge mag dan wel de boeman zijn van Genk, dat mag Genk niks maken. En dat zeg ik met alle respect voor Cercle", zegt Vergoossen aan Sporza.

  "Het is een cliché, maar een bekerfinale is een wedstrijd die op zichzelf staat. Doe je domme dingen, dan kan zo'n wedstrijd in tien minuten verloren gaan."

  "Genk moet uitgaan van zijn eigen kwaliteiten en zijn kracht uitspelen: de breedte van de selectie. Het moet ervoor zorgen dat Cercle zich aanpast aan Genk en niet omgekeerd."

  Zowel voor RC Genk als Cercle komt de finale in volle titel- en degradatiestrijd wat ongelegen. "Genk moet PO I even loslaten en focussen op de beker. Dat zal wel lukken"", zegt Vergoossen.

  "Wat me opvalt is dat Genk telkens weer opstaat als het moet. Zo kreeg het thuis enkele weken geleden een tik van Club Brugge en speelde het daarna gelijk tegen Lokeren, maar het stond er vorige week met een 0-4 in Waregem."

  "In de beker is het tot nu prima gegaan met de uitschakeling van Standard, Zulte Waregem en Anderlecht. Als Genk de focus heeft, wat ik wel verwacht, geef ik het 70% kans om de beker te winnen."