• home
 • video
 • pas verschenen

  Devries: "Lastig Fed Cup-duel komt eraan"

  De Belgische Fed Cup-ploeg wacht op Polen.

  De Belgische tennisvrouwen spelen komend weekend tegen Polen om in Wereldgroep II te mogen blijven. Kapitein Ann Devries weet dat België voor een zware klus staat tegen het Polen van de zussen Agnieszka (WTA-4) en Urszula Radwanska (WTA-32).

  De Belgische Fed Cup-ploeg moet komend weekend vermijden dat het uit Wereldgroep II wegzakt.

  "Als we verliezen, zakken we voor het eerst sinds 1995 naar de Europees-Afrikaanse zone. Zover is het nog niet. We zullen ons beste tennis moeten bovenhalen", zegt Devries.

  Ze kan wel niet op Yanina Wickmayer rekenen. Die is niet 100% fit en ziet het niet zitten om in volle voorbereiding op het gravelseizoen plots op de hardcourtbanen in Knokke te moeten spelen. "Maar met of zonder Wickmayer, het wordt sowieso lastig", zegt Devries.

  Het Belgische team rekent op Kirsten Flipkens (WTA-22), Alison Van Uytvanck (WTA-183), An-Sophie Mestach (WTA-313)  en Ysaline Bonaventure (WTA-396).

  Flipkens: "Geef me helemaal op snelle baan"

  Om budgettaire redenen wordt in Koksijde niet op gravel gespeeld, maar wel op hardcourt. "Het terrein ligt er heel snel bij. Dat is goed voor mij en voor de ploeg", zegt Kirsten Flipkens.

  "De voorbereiding op het gravelseizoen was al begonnen, dus het was weer een beetje aanpassen. Ik ben er klaar voor. Ik ga mij zoals altijd 100 procent  geven en dan zullen we wel zien."

  Flipkens zit in een goeie vorm. "Ik speelde goed tegen enkele toptienspeelsters, onder meer tegen Agenieszka Radwanska. Ik dwong hen tot drie sets. Zelfs als je verliest, geeft dat vertrouwen."

  Polen: "Kansen zijn gelijk verdeeld"

  Op papier lijkt Polen de favoriet tegen het veeleer onervaren België, maar de Poolse kapitein Tomasz Wiktorowski schuwt de favorietenrol.

  "De kansen zijn fiftyfifty. Veel hangt af van de loting op vrijdag. Wickmayer en Flipkens zijn de bekendste Belgische speelsters, maar de andere meisjes ken ik ook. Ik zag hen vorig jaar aan het werk op het WTA-toernooi in Brussel", vertelt Wiktorowski.

  Agnieszka Radwanska (kleine foto) is als nummer vier van de wereld de troef van de Polen: "Ons doel is een plaats af te dwingen in Wereldgroep II en er ook langer dan een jaar te blijven. Het wordt een moeilijk duel tegen België."