• home
 • video
 • pas verschenen

  "Supporters liepen achter ons aan en sloegen ons"

  AEK Athene staat op een zucht van tweede klasse en dat is niet naar de zin van zijn supporters.

  Het gebeurt niet vaak dat een absolute topclub in tweede klasse speelt. Maar in Griekenland is het bijna zover. AEK, goed voor 28 landstitels, zit in slechte papieren. De club staat voorlaatste en mag een puntenstraf verwachten na wangedrag van zijn supporters.

  AEK Athene kampt al jaren met financiële zorgen (een schuldenberg van 35 miljoen euro), maar heeft er nu ook sportieve bij. AEK - goed voor 28 Griekse titels en 14 bekers - staat voorlaatste in het klassement.

  De degradatietopper tegen Panthratikos zondag liep uit de hand. Toen Panthratikos scoorde, bestormden AEK-fans het veld (foto). De match werd gestaakt en AEK mag een puntenstraf verwachten van de Griekse bond.

  De supporters van AEK spaarden niks of niemand onderweg. "Ze liepen achter ons aan en sloegen ons", zegt Stavros Tritsonis van AEK. "Een bestuurslid en een speler zijn geblesseerd. Sommige supporters wilden zelfs de kleedkamer in. Gelukkig hebben we dat op het nippertje kunnen vermijden."