• home
 • video
 • pas verschenen

  DJ Mbenga gaat in Filipijnen basketballen

  Didier Mbenga gaat aan de slag in de Filipijnen.

  Didier "DJ" Mbenga is niet langer werkloos. De Belgische center, die met de LA Lakers twee NBA-titels pakte, heeft onderdak gevonden bij de Filipijnse club Barako Bull Energy.

  Mbenga begon het seizoen in China, maar daar moest hij na een maand vertrekken. "We beseffen dat hij sindsdien niet meer op hoog niveau speelde, maar we hebben z'n reboundkracht echt nodig", klinkt het bij zijn nieuw werkgever.

  Barako Bull Energy is momenteel op een na laatste in de Filipijnse competitie. Het verloor zeven van zijn elf wedstrijden en is ook het team met de minste rebounds.

  Op een eerste trainingssessie oogde Mbenga snel vermoeid, maar daar maakt de Belg zich geen zorgen over. "Ik ben een prof, ik weet hoe ik weer in vorm kan geraken", zegt de 32-jarige center, die zondag zijn debuut zal maken tegen Petron Blaze. Mbenga heeft voor shirtnummer 32 gekozen.