• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Roeselare is de titelfavoriet"

  Hoho: "Tuerlinckx staat er altijd bij Roeselare."

  Woensdag gaat de volleybalfinale tussen eeuwige rivalen Maaseik en Roeselare van start. Kristof Hoho, ex-speler van beide ploegen, blikt vooruit. "Ik hoop dat Maaseik het tegendeel bewijst, maar ik denk dat Roeselare de finale in drie matchen beslecht", zegt hij.

  Kristof Hoho speelde zeven keer kampioen in zijn carrière: vier keer met Maaseik (2001, 2002, 2003 en 2004) en drie keer met Roeselare (2005, 2006 en 2010).

  "Dit jaar geef ik Roeselare het voordeel", zegt Hoho aan Sporza. "Het heeft een gestructureerde en stabiele ploeg. Het team heeft ook grote honger. De laatste titel dateert van 2010, toen ik er nog speelde."

  In de play-offs maakte Hoho het Menen knap lastig. "Maaseik heeft al een heel seizoen problemen met zijn spelverdeler. Wie gaat het oplossen? De voorbije jaren kon het altijd op Maan rekenen, nu niet. Tegen ons moest Klinkenberg het doen."

  "Bij Roeselare staat Tuerlinckx er altijd op de moeilijke momenten. Die heeft bijgetekend, net als Tervaportti (de Finse spelverdeler, red). In Maaseik hoor ik dat Egleskalns naar Frankrijk trekt. En Klinkenberg zou ook andere oorden opzoeken. Dat zijn geen positieve signalen."

  Roeselare begint de finale met het thuisvoordeel. "Ik hoop dat Maaseik het tegendeel bewijst, maar ik denk dat Roeselare de finale in drie matchen beslecht", besluit Hoho.