• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanje laat punten liggen tegen Finland

  Spanje blijft op 1-1 steken tegen Finland.

  Overal in Europa worden vanavond WK-kwalificatiematchen gespeeld. Hier kunt u terecht voor de meest opvallende uitslagen of boeiendste affiches. Zo zagen we in Groep C een vlotte zege voor Duitsland en deed IJsland een prima zaak in Groep E. Spanje liet dan weer dure punten liggen en moet Frankrijk voor zich dulden.

  Groep B: Tsjechië verspeelt kansen

  In groep B heeft Denemarken Tsjechië een kater bezorgd. De Denen wonnen met duidelijke 0-3-cjifers. De Tsjechen laten zo een mooie kans liggen om in het zog van koploper Italië te komen. Dat deed Bulgarije wel, na een ruime 6-0 tegen Malta.

  Groep C: Duitsland omcirkelt en klopt Kazachstan

  Duitsland heeft in Groep C Zweden als grootste concurrent en het zette de Zweden onder druk door makkelijk Kazachstan te kloppen.

  De Duitse bondscoach Löw speelde zonder een diepe spits door de blessures van Klose en Mario Gomez. Het belette de Duitsers niet om tot kansen te komen. En tot doelpunten.

  In twee minuten tijd, halfweg de eerste helft, bezorgden Schweinsteiger en Götze de bezoekers een dubbele voorsprong. Duitsland hield het daarna goed dicht en een kwartier voor tijd besliste Müller de match. De Duitsers sloegen toen snel toe na balverlies.

  Zweden wist dat het niets mocht laten liggen, maar raakte thuis niet voorbij Ierland. Het bleef bij 0-0 en de Duitsers lachten in hun vuistje.

  Groep D: Foutloos Nederland ruikt WK

  Nederland blijft zijn groep domineren. Oranje zette Estland weg met 3-0 en heeft zo een 15 op 15. 

  De Nederlanders kwamen wel pas op dreef na de rust, met doelpunten van Van der Vaart, Van Persie en Schaken.

  De weg naar het WK ligt helemaal open voor de Nederlanders, omdat achtervolgers Hongarije en Roemenië elkaar punten afsnoepten.

  Hongarije en Roemenië speelden 2-2-gelijk in Hongarije na een late gelijkmaker voor de bezoekers. Deze twee landen spelen wellicht voor de tweede plaats.

  Groep E: IJsland wint, Albanië is verrassing

  In Groep E lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. Vandaag lieten thuisploegen Slovenië en Noorwegen zich verrassen. IJsland en Albanië gingen met de punten lopen en doen helemaal mee voor de top twee.

  Slovenië kwam tegen IJsland wel nog 1-0 voor via Novakovic, maar na de rust keerde Gylfi Sigurdsson de match helemaal om. Club-speler Gudjohnsen viel in en vierde mee toen het laatste fluitsignaal klonk bij een 1-2-stand.

  IJsland volgt nu op een punt van koploper Zwitserland, dat morgen nog speelt. En IJsland heeft op die tweede plaats ook het gezelschap van Albanië. Dat verraste Noorwegen, waar Club-speler Høgli de hele match op het veld stond. Salihi scoorde de enige goal.

  Groep H: Doelpuntenkermis voor Engeland

  Engeland heeft aan zijn doelpuntensaldo gewerkt bij San Marino. Het won bij het elftal vol amateurs met 0-8, bij de rust stond het al 0-5.

  Engeland heeft wel nog werk op de plank om zijn poule te winnen, want het blijft een achterstand van twee punten hebben op Montenegro. Dat ging na een moeilijke match met 0-1 winnen bij Moldavië. Vucinic scoorde in de 79e minuut de enige goal.

  Groep I: Frankrijk leidt voor Spanje

  Wereldkampioen Spanje is nog niet op het WK. Het leed zelfs duur puntenverlies door thuis niet voorbij Finland te raken Pukki kon in de 80e minuut de 1-0 van Ramos, die zijn 100e interland speelde, wegvegen. 

  Frankrijk, dat de kop deelde met Spanje, liet de kans niet onbenut om alleen koploper te worden. Het zette Georgië weg met 3-1. Giroud, Valbuena en Ribéry scoorden voor de Fransen.

  Dinsdag staat Frankrijk-Spanje op het menu. Als de Fransen zouden winnen, wenkt het WK en wachten er wellicht barragematchen op de Spanjaarden.