• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Nu ook presteren bij de Rode Duivels"

  Lukaku: "Ik kijk altijd meteen of Benteke gescoord heeft."

  Romelu Lukaku doet het de laatste weken uitstekend in de Premier League. "Ik presteer constanter dan vroeger. Nu wil ik ook de Rode Duivels iets bijbrengen", zegt de spits, die de concurrentie aangaat met zijn vriend Christian Benteke.

  "De laatste weken heb ik weer stappen gezet", vertelt Romelu Lukaku, die vlot het doel vindt voor zijn club West Bromwich Albion.

  "Nu wil ik ook presteren bij de nationale ploeg. Tot nu toe is het altijd net wel of net niet. Nu is het tijd om beslissend te zijn en de Rode Duivels iets bij te brengen."

  "Het beste van mezelf moet nog komen. Ik groei stilaan toe naar mijn topniveau. Ik presteer nu constanter dan vroeger. Dat niveau wil ik aanhouden, maar ook verbeteren."

  Bij de nationale ploeg ligt Lukaku in balans met Christian Benteke. "De bondscoach heeft nog niks gezegd. Ik ga op training laten zien dat ik er klaar voor ben."

  "De ploeg moet winnen. En als Benteke aan de match begint, leg ik mij daarbij neer. Dan zal ik mijn uiterste best doen als invaller om mijn steentje bij te dragen."

  "Waarom niet allebei?"

  Op het veld zijn Romelu Lukaku en Christian Benteke (foto) concurrenten, naast het veld zijn de twee vrienden. "Het is grappig: als ik gespeeld heb, kijk ik meteen hoe hij gespeeld heeft met Aston Villa. Als hij scoort, stuur ik hem een bericht", zegt Lukaku aan Sporza.

  "We sms'en mekaar, bellen mekaar en trekken ook samen naar Brussel. En dan hebben we het niet alleen over voetbal."

  "We spelen nu allebei op hetzelfde niveau. In de Premier League hebben we allebei 13 keer gescoord. Hij doet het ook goed bij de nationale ploeg. Ik verwacht van mezelf dat ik ook zo presteer bij de Rode Duivels."

  "We maken het Marc Wilmots moeilijk. En waarom spelen we niet allebei?"