• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbergh: "Ik had de verkeerde man mee"

  Vandenbergh: "Ik was de sterkste, maar Paolini was de snelste"

  Luca Paolini heeft met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste wedstrijd van het Belgische voorjaar gewonnen. Lees hier de reacties van de andere hoofdrolspelers.

  Stijn Vandenbergh was een van de sterkste renners in de Omloop. In de spurt maakte hij echter geen kans tegen de kwiekere Paolini. "Ik was de sterkste, maar Paolini was de snelste", vatte de renner van Omega Pharma-Quick Step het slot samen.

  "Ik geloofde in winst, want na zo'n zware koers weet je nooit. Maar ik wist wel dat Paolini de snelste was. Hij heeft ook meer ervaring, dus ja...Eigenlijk had ik de verkeerde man mee."

  "Op de kasseien van de Lippenhovestraat in volle tegenwind voelde ik dat iedereen kapot zat. Ik versnelde en later bij zijwind nog een keer: alleen Paolini kon mee. Jammer dat hij zo klein is, want ik reed bijna altijd in de wind. Hij reed in het begin ook niet altijd mee, maar daarna deed hij wel zijn werk."

  "Ik probeerde het nog op de laatste kasseistrook in Gent, maar vergeefs. Hij zat meteen in mijn wiel."

  "Door knieproblemen had ik een slechte winter maar die problemen zijn nu gelukkig achter de rug. Het kan alleen maar beter gaan."

  Van Avermaet: "Ik had een dipje"

  Greg Van Avermaet was vooraf een topfavoriet. De Belg van BMC moest tevreden zijn met de vijfde plaats. "Dit is wel een gemiste kans, want op de Molenberg was ik nog echt super. Maar toen Paolini en Vandenbergh wegreden, had ik een dipje."

  "Ze waren te sterk. Ik hoopte dat ze het door de tegenwind nog lastig zouden krijgen, tevergeefs. Ik heb me laten zien en dit was toch een bevestiging van mijn vormpeil. Maar het zou plezant zijn als ik eens zou winnen."

  Roelandts: "We namen onze verantwoordelijkheid"

  Jürgen Roelandts was met zijn achtste plaats de eerste renner van Lotto-Belisol in de uitslag. "Ik had last van mijn ogen door de kou, ik zag amper nog iets", zei hij.

  "Bij mijn ploeg reed iedereen voor mij en namen we onze verantwoordelijkheid. Zelf verschoot ik een "cartouche" door naar de kopgroep te springen. Ik kon niet mee toen Vandenbergh ging. Hij was de sterkste, Paolini de snelste."

  Vandousselaere: "Wil nu in iedere koers meespelen"

  Sven Vandousselaere werd knap derde."Ik ben heel content", reageert de 24-jarige renner van Topsport Vlaanderen

  "Of ik mezelf verras? Ik had gehoopt op een goeie uitslag, maar dit is toch boven de verwachtingen. Ik was op elke helling goed mee. Ik heb niet echt gespeculeerd op die derde plaats, maar op het einde wil iedere renner er toch nog het best mogelijke uit halen."

  "Ik wil nu graag in iedere koers waarin ik start meespelen. Maar er rijden nog sterke mannen in onze ploeg", besluit Vandousselaere.

  Vanmarcke: "Geen superdag deze keer"

  Sep Vanmarcke en Lars Boom, de twee speerpunten van Team Blanco, konden niet meestrijden om de zege. "Het was een speciale koers", zegt Vanmarcke.

  "Ik had geen superdag zoals vorig jaar, maar ik was zeker ook niet slecht. De manier waarop de beslissende aanval tot stand kwam, was speciaal. Er zaten nog veel goeie renners in het peloton. We hadden geluk dat Maarten Wynants mee was, maar zelf had ik toch op een beter resultaat gehoopt."

  Wynants zat dus wel in de beslissende vlucht, maar winnen lukte niet. "Ik wilde de twee voorin nog inhalen, maar we konden nooit dichter komen. De meesten waren al bezig met de derde plaats terwijl ik te veel energie had verspeeld in de achtervolging."

  "Door de kou voelden de benen nooit echt goed. Maar deze prestatie is toch goed voor mijn vertrouwen."

  Polsbreuk voor Trentin

  De openingsklassieker eiste ook enkele slachtoffers bij valpartijen. Zo brak Matteo Trentin van Omega Pharma- Quick Step zijn scafoïdebeentje (pols). Gert Dockx van Lotto-Belisol heeft een hersenschudding en een sleutelbeenbreuk.