• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Akpala: "Ene revolutie na de andere bij Club"

  Akpala: "Ik wist dat het moeilijk zou worden in Bremen."

  Joseph Akpala heeft zijn wil nog niet kunnen opleggen bij Werder Bremen. "Maar ik krijg mijn kans wel", zegt de spits. In Voetbal Magazine blikt hij ook terug op zijn Club-periode.

  Joseph Akpala stond dit seizoen amper twee keer in de basis bij Werder Bremen. "Ik wist dat het moeilijk zou worden. Ik was hier pas eind augustus en toen was de basisploeg gevormd", zegt de Nigeriaanse spits.

  "Ik wil meer, maar ik besef ook dat ik nog moet leren. Ik observeer veel vanaf de bank. Eerst probeer ik een basisplaats af te dwingen en daarna begin ik aan scoren te denken. Ik weet dat Werder nog op me rekent. De coach zegt dat mijn kans nog wel zal komen. Ik zal klaar staan."

  Akpala is onder de indruk van de ontwikkeling van ploegmaat Kevin De Bruyne in Bremen. "In enkele maanden heeft hij heel veel vooruitgang geboekt wat duelkracht betreft. Vorig seizoen werd hij in de matchen met Genk vaak gedomineerd op fysiek vlak. Toen durfde hij zijn voetje ook al eens terug te trekkken. Nu niet meer."

  Akpala over Club: "Met Daum binnen de twee jaar kampioen"

  Akpala speelde vier seizoenen voor Club Brugge en kent het huishouden. "Ik voelde dat Club een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan", zegt hij. "Er is stabiliteit nodig om resultaten te boeken. Als je continu verandert, boek je geen vooruitgang."

  "In vier jaar Club ben ik met tal van verschillende werkwijzes geconfronteerd. Het was de ene revolutie na de andere." Akpala was wel fan van Christoph Daum. "Als Daum gebleven zou zijn, was Club binnen de twee jaar kampioen geweest."