• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verliest Bergen licentie door stadion in verval?

  Bergen moest de tribune onder op de foto sluiten.

  De licentie voor eerste klasse van Bergen is in gevaar. De club moest een tribune sluiten en heeft zo niet langer de vereiste capaciteit van 8.000 man. "Begin maart wordt er gewerkt aan het stadion", laat Bergen weten.

  Het beton van de Bergense tribune 3 raakte beschadigd door het vriesweer en werd ontoegankelijk. Zo zakte de capaciteit van het Stade Charles Tondreau naar 6.000, te weinig volgens de licentiecommissie.

  Nils Van Brantegem van de bond: "Als blijkt dat Bergen niet over een stadion van 8.000 personen beschikt, riskeert het niet in eerste aan te mogen treden."

  Bergen weet dat het tot midden maart heeft om de problemen op te lossen. "Begin maart zullen er werken plaatsen vinden aan het stadion die ervoor moeten zorgen dat we over voldoende capaciteit beschikken", zegt Bergen-directeur Alain Lommers.

  "In het andere gevoel zullen wel misschien verplicht worden om elders te voetballen. Daar zijn wel enkele stappen voor nodig en het zal extra kosten met zich meebrengen."