• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vossen: "Heel Genk kijkt uit naar vanavond"

  Jelle Vossen: "Als we top zijn, kan het"

  Racing Genk overwintert voor het eerst in Europa en 3.500 fans reizen mee naar Stuttgart om dat stukje geschiedenis mee te maken. "Dat bewijst dat heel Genk enorm uitkijkt naar deze match", zegt kapitein Jelle Vossen bij Sporza.

  Wil Genk nog een eerste Europese lente aan zijn campagne in de Europa League toevoegen, dan moet het voorbij Stuttgart zien te raken in de 1/16e finales.

  Stuttgart verloor zijn laatste vijf matchen. Kan Genk daar moed uit putten? "Er zijn zeker slechtere momenten om hen te treffen, maar we mogen ons daar niet blind op staren", zegt Vossen.

  "Een gewond dier is vaak het gevaarlijkst. Het blijft een club uit de Bundesliga, dus we zullen ze zeker niet onderschatten. We komen wel met vertrouwen het veld op."

  "We willen een goed resultaat neerzetten en dan hebben we nog de terugmatch voor eigen volk. We weten al tot wat we thuis in staat zijn. Als we top zijn hebben we kans om een ronde verder te raken."

  Houben: "Goed voor ons imago"

  Genk-voorzitter Herbert Houben ziet de Europa League als een mooie kans voor Genk om zich in Europa meer op de kaart te zetten. "We zijn al blij dat we voor het eerst overwinteren en zullen zeker proberen nog een ronde verder te raken. Dat is goed voor ons imago als club. Financieel is de Europa League voor ons niet zo belangrijk."

  "Tegen Stuttgart moeten we wel realistisch zijn. Het budget van Stuttgart is vier keer dat van Genk. Het is een sterke ploeg en we moeten 100% zijn om een goeie uitgangspositie voor de terugmatch te verwerven."