• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serena Williams is bijna de oudste nummer 1

  Serena Williams is verbeten, want ze heeft een concreet doel voor ogen.

  Nog één zege en Serena Williams heeft de nummer 1-positie van het vrouwentennis heroverd. De 31-jarige Amerikaanse zou zo de oudste nummer 1 uit de geschiedenis worden.

  Drie speelsters maken in Doha aanspraak op de nummer 1 van de wereld. Viktoria Azarenka (de huidige nummer 1) en Maria Sjarapova hebben de slechtste papieren in handen, want zij moeten de finale halen en in het geval van Sjarapova zelfs winnen. Serena Williams, daarentegen, heeft genoeg aan een plaats in de kwartfinales om eerste te worden.

  Serena had in de achtste finales geen kind aan Urszula Radwanska, het zusje van de bekendere en hoger geplaatste Agnieszka: 6-0 en 6-3. Als Serena ook Petra Kvitova opzij kan zetten, is ze opnieuw de nummer 1.

  De 31-jarige Williams stond tussen 2002 en 2010, met tussenpozen, op 1. Ze zou meteen ook de oudste nummer 1 uit de geschiedenis worden. Chris Evert was in 1985 30 jaar.