• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ferrera verlaat Charleroi, Peruzovic neemt over

  Yannick Ferrera was maandag te gast bij Extra Time.

  Verrassend nieuws uit Charleroi: coach Yannick Ferrera verlaat de club. Sportief en technisch directeur Luka Peruzovic neemt de taken over tot het einde van het seizoen.

  Charleroi is verbaasd door het vertrek van Yannick Ferrera. "We zijn verbijsterd door zijn beslissing. We aanvaarden het en willen nu de tijd nemen om zijn beslissing te analyseren. We wensen Yannick het beste toe voor de toekomst", zegt de club in een mededeling.

  Yannick Ferrera (32) was de jongste coach in de eerste klasse. Hij was sinds deze zomer aan de slag in Charleroi en hij leidde de ploeg naar de elfde plek. Het is zo goed als zeker van het behoud.

  Van de week had Ferrera in Extra Time nog gezegd dat het zijn bedoeling was om volgend seizoen gewoon bij Charleroi blijven, maar dat hij wel wat meer wou gaan verdienen.

  "Ik heb dinsdag gesproken met Ferrera. Het was een normaal gesprek, met opbouwende kritiek", zegt manager Mehdi Bayat.

  "Donderdagochtend heeft Yannick ontslag genomen. Ik was compleet verrast. Bovendien spelen we vrijdag een belangrijke wedstrijd bij kampioen Anderlecht. Ferrera heeft goed werk geleverd bij Charleroi. Hopelijk weet hij wat hij doet."

  Peruzovic is coach tot einde van het seizoen

  Luka Peruzovic neemt de taken van Yannick Ferrera over tot het einde van het seizoen. De 60-jarige Peruzovic was al technisch en sportief directeur bij Charleroi.

  "Ik verwacht geen problemen voor ons. Peruzovic werkte nauw samen met Ferrera. En Luka zal de steun van de rest van de technische staf krijgen."

  Peruzovic kent Charleroi goed. Dit is de vierde keer dat de Kroaat aan de slag is bij de club uit Henegouwen.