• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lazio schuift Belg Cavanda aan de kant

  Heeft Luis Pedro Cavanda nog toekomst bij Lazio?

  Luis Pedro Cavanda (22) mag niet meer meetrainen met de A-kern van Lazio. De Belgische rechtsback is uit de ploeg gezet omdat de onderhandelingen over een nieuw contract zijn vastgelopen.

  Een speler uit de A-kern zetten is een beproefde tactiek van Lazio. Spits Mauro Zarate, die ook verbannen is, kan er nog om lachen. "Welkom Cavanda bij de verstotelingen. Ik zal je warm ontvangen", twittert de Argentijn, die samen met drie andere spelers al een tijdje apart moet trainen in de Italiaanse hoofdstad.

  Igli Tare, sportief manager bij Lazio, geeft toe dat de onderhandelingen in het slop zitten, maar pleit wel onschuldig. "Lazio heeft er alles aan gedaan om het contract van Cavanda te verlengen. Uiteindelijk zijn de gesprekken afgesprongen", klinkt het.

  Het huidige contract van Cavanda loopt nog tot juni 2014. De 22-jarige Belg stond dit seizoen acht competitiewedstrijden in de basis bij Lazio. In de Europa League maakte hij zeven keer de 90 minuten vol.

  Lazio is momenteel derde in de Serie A, op vijf punten van leider Juventus. De Romeinen zijn ook nog actief in de Europa League. In de 1/16e finales nemen ze het donderdag op tegen Mönchengladbach.