• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoogerland: "Kroop door oog van de naald"

  Hoogerland: "Mentaal is dit klap"

  Vacansoleil-DCM-renner Johnny Hoogerland is een "mentaal wrak" na zijn ongeluk van zondag. Hij raakte toen zwaar geblesseerd na een aanrijding met een auto. Hij weet dat het allemaal nog erger had kunnen aflopen, maar is toch aangeslagen.

  Johnny Hoogerland revalideert in een Spaans ziekenhuis van de zware blessures die hij zondag opliep. Hij werd toen aangereden door een auto en brak vijf ribben en heeft een wervelletsel. Zijn voorjaar is voorbij.

  "De dokter zei dat ik door het oog van de naald gekropen ben", zegt Hoogerland in De Telegraaf. "Ik kom er normaal fysiek weer helemaal bovenop."

  "Mentaal is het wel een ander verhaal. Ik denk niet dat ik deze nieuwe klap zonder hulp kan verwerken." Hoogerland raakte al eens zwaar geblesseerd na een aanrijding door een auto. In de Tour 2011 belandde hij toen in de prikkeldraad.

  De dokters bekijken of Hoogerland naar Nederland kan vervoerd worden. "Het zou mooi zijn als ik snel naar huis mag, maar aan koersen hoef ik dit voorjaar al helemaal niet te denken."
   

  "Vriendin zag alles gebeuren"

  Johnny Hoogerland (29) was op pad met zijn vriendin toen hij aangereden werd. "We waren van plan om 100 kilometer te trainen. Zij op de scooter en ik in haar zog. We waren pas vertrokken toen het gebeurde en zij reed nog achter mij. Ze zag alles gebeuren. Voor mij is het erg, maar ook zij heeft het er lastig mee."