• home
 • video
 • pas verschenen

  Tennisbelofte Coppejans: "Nu begint het pas"

  Coppejans: "Granollers zei me dat ik heel veel talent heb"

  Kimmer Coppejans maakt dit jaar de overstap van de junioren naar de profs. "Eind 2013 hoop ik in de top 400 te staan", zegt hij aan Sporza. "Ik geef mezelf 3 tot 6 jaar om de top 100 te halen. Als dat niet lukt, dan stop ik ermee."

  Kimmer Coppejans kende in 2012 een boerenjaar bij de junioren. Hij won Roland Garros en het Europees kampioenschap en werd de nummer 1 van de wereld. Hij werd op het Sportgala ook nog eens verkozen tot Belofte van het Jaar (foto). In 2013 zet hij de stap naar de profs. Sporza peilde naar zijn verwachtingen.

  "Tegen het einde van het jaar wil ik in de top 400 staan", zegt de 18-jarige Coppejans. "Dat zou betekenen dat ik zo'n 350 plaatsen moet stijgen op de ranking. Ik denk dat dat mogelijk is."

  "Ik geef mezelf 3 tot 6 jaar om de top 100 te halen. Als ik voor mijn 24e niet in de top 100 sta, dan zal ik er wellicht mee stoppen. Al kun je dat niet met zekerheid zeggen, want mogelijk sta ik op dat moment net buiten de top 100."

  Bij de junioren maakte Coppejans in 2012 een enorme sprong. "In het begin van het jaar was ik slechts een subtopper. Maar ik heb drie toernooien bij de profs gespeeld en daar leerde ik veel."

  "Het is heel mooi geweest bij de junioren, maar meer dan dat is het ook niet. Het is alleen maar voor de eer. Nu begint het pas." Zijn prestaties leverden hem wel een prestigieuze stage op in Valencia, waar hij met Granollers en Ferrer trainde.

  "Met Ferrer (ATP-5) heb ik enkel maar gebabbeld, maar met Granollers speelde ik wel. Hij zei me dat ik erg getalenteerd ben en een mooie toekomst heb. Hij was ook onder de indruk van de kracht waarmee ik sloeg."