• home
 • video
 • pas verschenen

  Boete voor Boeckx en Mboyo na akkefietje

  Ilombé Mboyo en Frank Boeckx hadden vrijdag een opstootje op de training in Gent. De club heeft het relletje intussen met de mantel der liefde bedekt. "Een akkefietje van niks", sust coach Bob Peeters.

  "Zulke incidentjes gebeuren zo vaak", minimaliseert assistent-coach Manu Ferrera het voorval in de kranten. "Ze hebben achteraf elkaars hand geschud. Iedereen is het al bijna vergeten. Beide spelers hebben wel een boete gekregen. Ze gingen allebei in de fout."

  Coach Bob Peeters legt zijn focus weer op het sportieve. "Het was een akkefietje van niks", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Vroeger zou zoiets niet eens de krant gehaald hebben. De plooien zijn gladgestreken. Ik ben met die affaire helemaal niet meer bezig. Het enige wat telt, is zaterdag de drie punten pakken tegen Charleroi."

  Opvallend: Boeckx houdt aan het voorval niet alleen een boete over. De tweede keeper trapte uit woede op een vuilbak en liep zo een barstje in zijn teen op. Derde doelman Kristof Maes zit zo op de bank tegen Beerschot.