Ga naar de inhoud

Garrido: "Club kan beter dan het verleden"

 vr 16 november 2012 17:37
"Ik probeer om mijn manier van voetballen duidelijk te maken aan de spelers. Daarom zijn trainingen zeer belangrijk."
Juan Carlos Garrido stond vrijdag voor het eerst op het oefenterrein bij Club Brugge. In de middag sprak hij de pers toe naar aanleiding van zijn vuurdoop tegen Waasland-Beveren, nu zaterdag.

"Ik heb geprobeerd om uit iedereen het beste te halen op de training", zegt de Spanjaard. "Ik probeer om mijn manier van voetballen duidelijk te maken aan de spelers. Daarom zijn trainingen zeer belangrijk. Op basis daarvan kan ik keuzes maken tussen mijn spelers. Ik ben tevreden over mijn eerste training."

"Ik denk dat dit Club Brugge beter kan dan het in het verleden heeft laten zien. Of ik met één training tactisch iets kan veranderen, zien we zaterdag wel."

Garrido denkt dat het probleem bij Club niet enkel mentaal is. "Als een team minder presteert zijn er verschillende oorzaken. Ook technisch, tactisch en conditioneel kan er een probleem zijn. Ik wil die vier zaken verbeteren."

Op de vraag wat hij over Waasland-Beveren weet, blijft Garrido op de vlakte. "Ik heb respect voor elke tegenstander. Voetbal is een mooie sport, want elke match kan alle kanten uit. Natuurlijk zijn er bij elk team details waar we op letten. Maar daar spreek ik niet over."

Kent Garrido de Belgische competitie? "Ik ben een professionele coach en dus ken ik de topteams uit alle grote voetballanden, ook uit België en dus ook Club. Maar een analyse over België kan ik pas geven na een wedstrijd tegen elk team."

De 20 namen van Garrido voor Waasland-Beveren

Keepers:
Kujovic
Dhoest
Hannes

Verdedigers:
Høgli
Almebäck
Hoefkens
Donk
Buysse
Figueras
Engels

Middenvelders:
Jorgensen
Van Acker
Odjidja
Verstraete

Aanvallers:
Refaelov
Vleminckx
Lestienne
Meunier
Bacca

Tchite en Jorgecevic zijn niet fit. Ook Zimling, Vazquez en Trickovski zijn nog geblesseerd. Larsen en Stenman zijn nog niet klaar. Bondel is geschorst.