• home
 • video
 • pas verschenen

  Janssens moet vertrekken bij Lierse

  Janssens is de vijfde coach die zijn stoel moet afstaan.

  Chris Janssens is niet langer coach van Lierse. Vanochtend greep het bestuur in. Lierse staat op twee na laatste in eerste klasse. Na de heenronde heeft het 13 punten. Janssens is de vijfde coach die zijn stoel moet afstaan.

  Janssens stond al langer onder druk bij de nummer 14, de 1-3-nederlaag tegen Beerschot was er te veel aan. Vanochtend greep het bestuur in. Keeperstrainer Patrick Nys leidde de ochtendtraining.

  "Het bestuur en de club zijn Janssens dankbaar voor wat hij voor Lierse betekend heeft", meldt Lierse op zijn website.

  "Hij heeft ons vorig jaar een rustig seizoen geschonken, maar dit jaar worden we geconfronteerd met een (te) harde realiteit: 13 punten uit 15 duels is te weinig. Dat vraagt om maatregelen."

  Bestuur: "Steken hand ook in eigen boezem"

  Het bestuur zoekt op de website naar oorzaken. "Het seizoensbegin was moeilijk, met te veel geblesseerde spelers. Maar de laatste wedstrijden bleek de ploeg niet meer met volle overgave te spelen. De laatste thuismatch, tegen Beerschot, was daar een pijnlijk bewijs van."

  "Het bestuur van Lierse is ervan overtuigd dat de club echt wel beter kan. De te behoudsgezinde aanpak maakt dat Lierse momenteel achteraan bengelt."

  "Het bestuur steekt wat dat betreft ook de hand in eigen boezem en neemt een deel van de verantwoordelijkheid op zich. Niets doen en hopen op beterschap zou in dit geval kunnen uitgelegd worden als laksheid en defaitisme."

  "Het stopzetten van de samenwerking met Chris zal hard aankomen, maar de club is het aan zichzelf, maar vooral aan haar supporters en spelers verplicht om tot deze maatregel over te gaan."

  Vandenbempt: "Treurig, maar geen verrassing"

  Sporza-commentator Peter Vandenbempt vindt het ontslag van Janssens "bijzonder treurig, voor een man die het goed meent en zich altijd heeft gesmeten".

  "Anderhalve maand geleden werd Janssens door de mensen die hem nu ontslagen hebben, nog geprezen - en terecht - voor het uitstekende werk dat hij heeft verricht in moeilijke omstandigheden en met veel geblesseerde spelers."

  "Maar een verrassing is het ook niet, met wat er al enkele weken speelt. Janssens is bijvoorbeeld al eens speciaal naar Egypte gevlogen om daar flink tegen zijn voeten te krijgen."